Camillieri Residence

New York City, New York

Located in Tribeca, a young couple desired to transform their uninspired space to create a new esthetic that is rich, warm and tactile. We clad the existing elevator entry volume with dark cork tiles and screened the adjoining entry closet with vibrant yellow patterned curtains. Deep red hand-dyed Tibetan rugs were custom fabricated to create a procession from the long hallway into the living area. Grey layered linen curtains were installed from wall to wall along the south facing windows to control light and privacy. Saur wood from Brazil was used to fabricate an AV accessories armoire on one side of the room flanked on the other wall by a natural edged shelf that is cantilevered from the wall and topped with acid etched and mirrored glass panels to expand the sense of space In the room. Custom stools, swivel chairs and a sectional couch provide the lounging areas. Two deep green granite topped dining tables can be placed together or apart for flexibility in entertaining with an adjacent bar.